E-Books

Hoe bestel ik een beoordelingsexemplaar in de vorm van een e-book?

U kunt een beoordelingsexemplaar in de vorm van een e-book aanvragen door het Bookshelf-aanvraagformulier in te vullen. Bookshelf is het platform waarin Noordhoff  e-books aanbiedt. Na aanvraag wordt uw e-book binnen vijf werkdagen op uw boekenplank geplaatst op uw persoonlijke Bookshelf-pagina.
 
U dient hiervoor een Bookshelf-account te hebben. U kunt een (gratis) account aanmaken op www.bookshelf.nl/start/.
Klik hier voor de beschikbare titels.


Hoe kan ik een e-book aanschaffen?
Onze e-books worden uitgeleverd via boekhandels en webshops die Bookshelf-e-books aanbieden.
Studenten kunnen onze e-books kopen bij o.a. de webshop van Studystore (zie http://bookshelf.nl/ebooks-kopen/).

Als docent kunt u bij Noordhoff Uitgevers wel een tijdelijk Bookshelf-exemplaar van een e-book aanvragen ter beoordeling. Hiervoor heeft u een Bookshelf-account nodig (maak aan op www.bookshelf.nl/start/). Nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen, wordt het e-book gekoppeld aan uw Bookshelf-account en kunt u het boek voor een maand beoordelen.

 

Wat is Bookshelf?
Bookshelf (www.bookshelf.nl ) is een platform voor de distributie van educatieve e-book naar studenten en scholen.
Bookshelf is tevens het platform waarin onze digitale studieboeken gelezen kunnen worden. Onder leiding van de GEU (Groep Educatieve Uitgeverijen) hebben educatieve uitgevers voor hoger onderwijs in Nederland gekozen voor dit platform. In Nederland is CB (voorheen Centraal Boekhuis) verantwoordelijk voor het beheer van het platform.

E-books van Bookshelf kunnen zowel via de Bookshelf-app worden benaderd als online via een browser op alle devices, zoals een tablet, smartphone, laptop en pc. Een gebruiker kan op twee devices tegelijk zijn e-book raadplegen.

 

Waar vind ik meer informatie over Bookshelf?
Ga naar www.bookshelf.nl voor meer informatie.

 

Ik heb een e-book voor hoger onderwijs? Hoe krijg ik toegang tot de website van het boek?
In ieder e-book vindt u op de tweede pagina een link. Als u op deze link klikt komt u op onze servicepagina terecht. Op deze pagina vult u uw Bookshelf-accountgegevens in. Aan de hand van deze gegevens wordt een PDF met een code gegenereerd met daarin een unieke activatie code die toegang geeft tot de website bij het boek. Je kunt de PDF afdrukken en/of opslaan. De code is voor één gebruiker en kan slechts eenmalig worden gebruikt/ingevoerd.

Waarom heb ik een account nodig bij Bookshelf / Vital Source?
Bookshelf is een platform voor het kopen en lezen van educatieve e-books, vergelijkbaar met Apple Books. Bookshelf is beschikbaar op vele devices (laptop, tablet en smartphone), waardoor u uw e-book op meerdere systemen kunt lezen. Noordhoff heeft samen met andere educatieve uitgeverijen gekozen voor het Bookshelf-format, omdat het bij uitstek geschikt is voor educatieve boeken.
Je hebt een Bookshelf-account nodig om de gekochte e-books te kunnen lezen. Een account aanmaken bij Bookshelf is kosteloos.

 

Kan ik een e-book afdrukken?
Nee. Dat is niet mogelijk. De e-books van Noordhoff Uitgevers zijn alleen beschikbaar binnen de app van Bookshelf. Binnen deze applicatie kunt u niet afdrukken.

 

Waar kan ik de e-books van Noordhoff Uitgevers kopen?
Van al onze studieboeken zijn ook e-books verkrijgbaar in het zogenaamde Bookshelf-format. Bookshelf is het platform waarbinnen onze educatieve e-books gekocht en gelezen kunnen worden. Noordhoff Uitgevers verkoopt deze e-books niet zelf, maar via boekhandels en webshops die Bookshelf-e-books aanbieden.

Bent u student? Koop onze e-books dan bij www.studystore.nl of een andere aanbieder (zie http://bookshelf.nl/ebooks-kopen/)

Bent u docent? Dan kun u – als u een Bookshelf-account hebt – bij ons e-books aanvragen ter beoordeling. Nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen, zorgen wij dat de gevraagde titels toegevoegd worden aan uw Bookshelf-account. De eerstvolgende maandag kunt u de aangevraagde titels dan raadplegen/gebruiken.

 

Hoe lang heb ik als docent toegang tot de titels op mijn Bookshelf-account?
Als u via Noordhoff Uitgevers een e-book hebt aangevraagd als beoordelings- of gebruikersexemplaar, heeft u respectievelijk 1 maand of 5 jaar toegang tot die titel. U komt in aanmerking voor een gebruikersexemplaar als de titel al op de boekenlijst voor uw studenten staat (boek of e-book, dat maakt niets uit).


E-Books
Heeft dit antwoord u geholpen?
Overige vragen voor 'Product'