Ik wil leerlinggegevens wijzigen. Waar kan ik dat doen?

U dient gegevens van leerlingen, leerkrachten en groepen te wijzigen in het leerling administratie systeem (LAS) van uw school. Als u Dotcomschool of ParnasSys gebruikt, worden deze gegevens ’s nachts automatisch doorgezet naar alle educatieve applicaties, indien u bij Basispoort deze koppeling heeft geselecteerd in het beheermenu. Vergeet niet in uw LAS de benodigde instelling te doen, waarmee u Basispoort toestaat de gegevens op te halen.

Let op: de koppeling tussen Esis en Basispoort komt pas later dit schooljaar beschikbaar.

Maakt uw school gebruik van een andere LAS aanbieder, of geen gebruik van een speciale applicatie voor leerling administratie, dan kunt u altijd handmatig een bestand met leerkrachten en leerlingen samenstellen en uploaden naar Basispoort. Scholen die een ander LAS gebruiken, dienen te controleren of zij daaruit een XML of Edexml bestand kunnen halen.

Voor buitenlandse scholen en bijvoorbeeld RT-praktijken is er een losse tool waarmee een XML bestand gegenereerd kan worden in het UWLR format (dat kan worden ingelezen in Basispoort). Zie daarvoor de ‘handleiding gebruik Basispoort XML Maker voor scholen’. Beschrijving en tool zijn te downloaden vanaf https://www.basispoort.nl.

Heeft dit antwoord geholpen?