Ik krijg in de leerkrachtsoftware van dr. Digi een foutmelding bij de filmpjes van Teleblik.

In de digibordsoftware op dr. Digi en mijn.noordhoff.nl wordt op een aantal plekken verwezen naar Teleblik. Teleblik is een audiovisuele portal voor basisscholen waar veel uitzendingen terug te vinden zijn.
Voorheen kwam u zodra u deze link aanklikte gelijk bij het betreffende filmpje. Helaas is er iets veranderd bij de dienstverlening van Teleblik, waardoor dit nu niet meer werkt. Vanaf dit schooljaar heeft u een schoollicentie nodig om Teleblik filmpjes te bekijken.
U ontvangt nu dan ook een melding dat u bij Teleblik ingelogd moet zijn. Als u deze melding krijgt kunt u de volgende stappen nemen om het filmpje te bekijken:

U moet zich eerst registeren voor een account bij Teleblik. U kunt zich gratis registreren en u hoeft dus geen betaalde licentie aan te schaffen.
Na registratie bij Teleblik kunt u het materiaal bekijken in de omgeving van Teleblik. In de afspeelomgeving van dr. Digi staat om welk Teleblikfilmpje het gaat; u kunt met de naam of code eenvoudig het filmpje opzoeken in Teleblik.

Heeft dit antwoord geholpen?